PASTINAAK
uit de oven met knoflook en rozemarijn
1 kilo pastinaak, geschild en in frietvorm gesneden
anderhalve eetlepel olijfolie waarin 2 teentjes knoflook geperst zijn en een theelepel rozemarijn
Doe de pastinaak-frietjes eerst 3 minuten in kokend water en giet dan af. Bewaar het vocht, daar kun je een smakelijke bouillon van maken als vooraf. De pastinaak niet te lang laten nagaren maar vrij snel de olijfolie met de geperste knoflook en rozemarijn er bij doen en goed schudden zodat alles zich goed vermengd.
Dan op een bakplaat of bakpapier doen waarbij ieder pastinaak-frietje net vrij ligt. In een voorverwarmde oven op 225 graden 20 minuten bakken. Vervolgens de pastinaak omdraaien en weer 20 minuten laten bakken. De baktijden kunnen in iedere oven afwijken. Een dubbele oven is nu eenmaal niet hetzelfde als een enkele en de grill kan wat hoger hangen of wat lager. Het gaat er om dat de pastinaak-frietjes mooi kleuren. Proef er maar eentje als je twijfelt.
No comments:
Post a Comment