Sunday, 2 November 2014

                                                           GEGRILDE SPRUITEN  
                                     Zelden zo lekker gegeten van spruitjes als bij dit recept.   
                       

1 kilo spruiten, schoongemaakt, normaal formaat
halve eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper (optioneel) 

Oven voorverwarmen op 220 graden Celcius. Eén kilo spruiten drie minuten in water koken. Vervolgens afgieten en als je ze 15 minuten af laat koelen in dezelfde pan zijn ze gaar. Dan de spruiten in tweeën snijden en er wat olijfolie over heen gieten. Even schudden. Dan strooi je de spruiten op een bakplaat of op bakpapier ,zo dat ze niet op elkaar liggen, met flink wat halve kanten die naar boven staan.  Zet de bakplaat met spruiten op 20 (tot 15 cm) van de grill.  En dan een minuut of 20-25-30 grillen.  Je merkt het vanzelf wel, wanneer er knapperige spruiten te zien zijn, proef alvast maar eentje. Dan weet je hoe je de anderen ook wilt hebben. Schud het bakblik om de spruiten nog eventjes van een andere kant te kunnen grillen. Als de spruiten klaar zijn, nog wat zout er over. Hier smaakt zout heel goed bij. 



No comments:

Post a Comment